Trip Bajet Jepun (Makanan Halal Shinsekai, Osaka)

by - 7:54 PM

Konichiwa!
Hosnestly we all tak research sangat pasal makanan halal kat Jepun. Konsepnya, kita redah je. Berpandukan apps Halal Navi and google yg sangat membantu mostly.

Ada satu kedai makan best area, Ebisucho Station, Shinsekai or Tsutenkaku Tower.


Gambar depan kedai (masa ni tutup) kat depan tu dia jual takoyaki.




Nama kedai dia is Shinsekai Uoyuu. Keluar dari station Ebisucho menghala ke Tsutenkaku Tower, jalan dalam 100 meter kedai dia sebelah kiri. Betul betul sebelah kedai kebab.





Antara menu yang ada.



Unagi set


Tempura set


Karaage set


Bismillah dulu walaupon kat Jepun


Makan dulu ye

Air free. Ice green tea dap oii. Lepas tu tapau takoyaki bawak balik hostel. 6pcs for 400yen. Besar penumbuk tapi gambar hilang hmm.

So kedai ni sangat recommended! Kalau datang Shinsekai jangan lupa singgah. We all repeat pulak hari ketiga punya la sedap dan murah. Operation hours I tak sure tapi better datang malam sebab I pegi tengah hari dia still tutup. Datang after 5pm okay?

Next is kedai kebab!


Betul betul sebelah 


The menu



Rice kebab. Sedap and banyak. I share dengan husband.



We all makan sini sebab Uuyoo tu tutup. Sekadar nak alas perut tapi eh tersedap pulakkk. Recommended jugak sini tapi mostly kedai makan sini sempit la hai. Kalau datang inlarge group better cari yang luas sikit. Rasanya kedia ni muat 8 orang je. Lebih sesak napas! 


Lepas makan boleh lah jalan jalan ke Shinsekai Market. Cuci mata je tau jangan cuci poket. Banyak lagi tempat nak pegi ni. Jumpa next entry! Bye.






You May Also Like

0 comment(s)