Survey Braces, PJ, Kota Damansara, Subang Perdana & Subang Bestari

by - 10:20 AM

Hi!
Last week I sakit hati sangat sebab asal I makan je mesti I gigit lidah. Hardcore sangat sampai berdarah okay!
Rentetan sakit gigi ni dari last year lagi. Awal tahun hari tu I dah cabut gigi geraham sebelah kanan. Gigi bongsu sebelah kiri baru keluar pastu asyik la gigit gusi bawah. Maka bengkak bengkak gusi tu.
Tu takpe, gigi atas sebelah kanan I kedepan sikit and dah lari sebab tu asyik gigit lidah.

I pegi consult doctor dia cakap gigi I atas bawah jarang. Rahang pon dah lari. Patut la kalau I bukak mulut tetiba bunyi meletup tulang tu. Ha paham tak? Ke complicated? Haha

Actually gigi takde la jongang ke bertindih ke. Just jarang and asyik bengkak gusi and gigit lidah buat I fedup terus nak buat braces.

I survey 3 tempat. Area PJ, Kota Damansara and Subang Bestari. Sebab I nak dekat. Senang nak follow up. Jauh jauh extra cost lagi kan? Better ambik yang dekat.

1) Klinik Pergigian Dr Smile Subang Bestari
Cost : RM5500
Deposit : RM800
Monthly commitment : RM250
Address :  No 75A, Jalan Nova U5/N, Subang Bestari, 
40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone+60 3-7831 0744
Operation hours : Monday - Friday 10am-10pm, Saturday 10am-5pm, Sunday - Close

I pegi hari Sabtu. Punya lah ramai manusia sampai seat pon takde. I tanya details je takde consult pon.

2) Quality Dental Care
Cost : RM5900 (include x-ray, study model and retainer)
Deposit : RM1280
Monthly commitment : RM250
Address : No 13-1, Block 13, PJ21, Jalan SS3/39, 47300 Petaling Jaya, Selangor
Phone : 03 – 7865 5017 or 016 – 3123 561
Yang ni I email je. Sebab exceed 5k, so I reject.

3) City Dental 
Cost : RM4000 - RM5000 (include consultation, x-ray, study model, tooth extraction, bonding and retainer)
Deposit : RM1000- RM1500
Monthly commitment : RM150 - RM250
Subang Perdana Address : No. 11, 1st Floor, Jalan U3/5 (BK), Section U3, Pusat Perdagangan Bumiklas, Subang Perdana, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Phone: +60 3-7831 6708
Operating hours : Monday - Saturday 10am - 7pm

Kota Damansara Address : No.5, Jalan Sepah Puteri 5/1B, Kota Damansara Petaling Jaya, Malaysia
Phone : 03-6157 5073
Monday - Friday :
10.00am - 9.30pm

Saturday :
10.00am - 9.00pm

Sunday and Public Holiday :
10.00am - 2.00pm

So yang mana pilihan hati I?
Nanti I update lagi. Bye!



You May Also Like

2 comment(s)

  1. Hi , bila nak update nya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, boleh check sini http://www.nadiaramli.com/2016/11/braces-story-city-dental-surgery-kota.html :)

      Delete