Braces Story - City Dental Surgery Kota Damansara

by - 10:57 AM

Hi,
Semalam I dah pasang braces.
The end. 



Eh tu je story? Haha okay lah meh I cerita sikit.
I buat kat City Dental Surgery Kota Damansara. 
Cost : RM4500
Depo : I letak RM2000
Monthly : RM150


Ahad lepas I pegi consult, Isnin pegi X-Ray, Selasa terus pasang.
Lucky I tak payah cabut. So smooth je lah every process tu.

6.30pm I pegi, 6.50pm start pasang, 7.40pm siap!
Cuci gigi sikit sebelum pasang pastu I taktau apa dia spray tau tau siap dah. I tertido. Haha


The clinic




Lepas pasang


Optional to buy from the clinic. Dalam plasik tu wax utk lekat kat bracket kalau ada ulcer.

Overall dia pasang tak sakit langsung. Tak sure la I kebal or doctor tu bagus sangat. But I think doctor tu bagus. Very teliti. 


Pantang? Nothing. I belasah makan pizza lepas pasang tu. Sbb tak sakit. But rasa makanan nak terkeluar je lah. But bangun je pagi ni rasa nak tendang orang. Dah start rasa sakit kena tarik. For few hours je. Now rasa sengal sengal je, makan nasi habis sepinggan jugak. 

Tu je lah kot. Pasang serius tak sakit, sebab I takde cabut kot. Nak rasa pi lah try. Harap lepas dua tahun I cantik lah kan. Kalau tak sia sia je lah.
Bye!



You May Also Like

0 comment(s)