Buffet Dinner @ Shogun 1 Utama REVIEW

by - 12:21 AM

Hi,

Hampir setahun I biar blog I usang. Bukan apa, nothing best and interesting ever happened dalam setahun ni. So I rasa I dapat makan buffet ihsan boss belanja ni pon dah tadah tangan syukur.
Ini actually CNY Dinner untuk company I. Venue adalah Shogun 1 Utama.

"Halal ke?"

Yes tu yang I tanya at first. Tapi setelah dirisik, boleh je pegi makan. Takde sijil halal, tapi pork free. Bukan free babi, takde babi. #ohmyenglish

Demi semangat menulis, I gigih tau duduk bangun duduk bangun ambik gambar makanan. Macam kan wartawan TV lagaknya. Sampai boss I pon pelik. But I tak cakap la for my blog. Gila nak cakap? Nama blog kemain straight forward, sekali boss google terus jumpa. Punah harapan nak kutuk boss.

Okay I pegi for buffet dinner. Shogun is Japanese Buffet. Penggemar Japanese food, memang ini tempat uolls. Tekak Melayu macam I, 3 round ambik makanan dah buntu nak makan apa lepas ni.

Lokasi : 1 Utama (New Wing), Level 2 Lot S 335A
Berdepan dengan F.O.S Kids, dekat dengan surau.

Harga : Refer SINI

Kejap I tayang gambar. Iphone ni kemain leceh nak transfer gambar. I sempat mandi sementara tunggu gambar.




Ddoboki!


Itik salai on the right. So juicy!


Chicken Teriyaki in the middle. Highly recommended!


Unagi and ikan apa entah. I tak ambik "-.-



Fries and seangkatan dengannya.


Sushi station.


Oyster station.



Sushi station.


Fruits station.


Dessert station.

Ada lagi banyak makanan I saja tak ambik. Malu tau. Hiks. Foods overall okay. Makan banyak la sikit baru worth the money. Tekak melayu macam I ni, buat bazir je.


First round. Satay, Ddoboki, Lamb Shank, Itik Salai and Thai Fish Cake.
Sendu. I know.

Okay tu je I nak cerita. Bye.





You May Also Like

0 comment(s)