Itinerary Hat Yai Bajet

by - 7:26 AM

Hi guys. Happy Friyay.
Since kerja kat office dah almost takde, I curi masa update blog okay?

Last December my inlaws and I went to Hatyai. It was 3rd visit for me so I guess I'm getting bored already. But. I was wrong. Well who can say NO to foods? I mean FOODSSSSSSSS! Hat Yai ni boleh diakatakan syorga makanan. And trip kali ni memang foodhunting pon.

First day

- bertolak dari KL, singgah Ipoh and Penang for beakfast and lunch.
- Arrived Bukit Kayu Hitam

Okay ni tips.
1) If you guys lupa tukar duit, jangan tukar dekat kedai sebelum imigresen. Rugi! Just terus masuk Siam and tukar dekat kedai dekat betul betul border tu. Ada Money Changer. Rate lg murah.
2) Buat insurance sebelum masuk Siam tu. Ada kedai sebelum border mcm R&R. Situ you guys beli siap siap sim card AIS. RM15 je lagi murah dari beli kat dalam Siam.




Lepas border, bergerak menuju ke Hotel. I chose Pumarin Resort. Luas, senang parking and murah. Breakfast included siap hantar ke bilik. Tapi tilam super keras. Macam tido atas papan. Hotel ni super duper dekat ke Floating Market.



Lepas freshen up, we all cari makan dinner la pulak. Well food hunting kan? Harus lah makan. Dinner kat Khlong Hae BBQ Buffet. Harga 28.90baht per head. Makan la apa yg korang nak makan. If 18.90baht tak dapat seafood.













Second Day

- Cari pulut ayam
- Hat Yai Cable Car
- Lee Garden Plaza
- Samila Beach
- Khlong Hae Floating Market











Third Day (Last Day)

- Check out
- Breakfast dekat Zaina Dim Sum





Adoi malas nya nak taip. Letak gambar je aci?
Hiks bye!



You May Also Like

0 comment(s)