Anniversary Trip Kundasang & Kota Kinabalu

by - 8:19 AM

Hi,
This was way back in November last year. First plan nak ke Phuket or Krabi. Tapi hujung tahun cuaca tak menentu takut pulak nak ke pulau. Tiba tiba Malindo promo pergi KK return RM395 utk dua orang. Harus lah sambar kan.


From KLIA


The boarding pass


Complimentary sandwich. Sedap!


Entertainment on board.

Touch down, ambik grab bergerak ke airbnb dulu sebab ni flight malam. Bahaya terus naik Kundasang. Airbnb hanya RM70 per night berbaloi baloi. 

Esok pagi collect kereta sewa kat airport dan menuju ke Kundasang. First hotel, Strawberry Garden Hotel.


From balcony.


Pukul 5 ptg

Sedia maklum kalau sejuk perut seketul Nadia ni sure tak boleh dok diam. Kena makan. So marilah ke pekan Kundasang.



Sedap gila kepak ayam ni! Jangan la kau pregnant ngidam nak bendalah ni. Jenuh nak terbang pegi Kundasang. 3 kali I repeat beli. Sedap teroksssss!

Oleh sebab dah pernah datang sebelum ni, so trip kali ni memang free and easy je. Takde nak kejar apa. Memang nak rehat dan berbulan madu sajo. Eh.

Esok pagi, keluar mencari breakfast/brunch. Lokasi adalah H Benjamin Residences. 














Nah I tepek menu dan harga senang you guys boleh refer. Luar kawasan dia pon cantik boleh bergambor.

Selesai makan, bergerak ke Desa Dairy Farm sebab dah dekat dari H Benjamin Residences tu.


wajib beli


Harga




Terpaling wajib!

Dah checkout awal tadi so gerak ke new hotel. Weh I lupa nama. Haha sorry! Rehat rehat sampai malam then siap siap nak anniversary dinner.

Lokasi adalah Liwagu Restaurant dalam Kinabalu Park. Memang kena drive masuk. 




Order Asian Set sorang satu Ya Allah banyak gila!


Memang impossible nak habis,


Penutup annivesary dinner. 


Esoknya breakfast kat hotel sebab dah include. Ha yes Celyn Resort! Ingat sudah. Jalan masuk ke resort ya ampun creepy. Nasib murah dan berbaloi.

Sebelum ke Kota Kinabalu, menyinggah ke Kota Belud.


The view along the way



Sampai! This is Sungai Melangkap Kota Belud. Waze aje memang otw turun ke KK.






Fascinating right? Matahari kat atas kepala. Datang la lepas subuh kalau boleh. Baru nampak Gunung Kinabalu and sejuk sikit. Ni berpeluh peluh.

Dah puas bergambar, menuju ke KK lah kita. Kat KK benda biasa lah. Melawat kawasan KK je. Same as previous trip so malas nak ulang. Cuma nya kitaorg byk jejak mall kali ni. 

Okay selesai sudah. Bye!







You May Also Like

1 comment(s)